Uncategorized

Pristrani prikaz sigurnosti lijekova i savjeta za odlaganje

Pristrani prikaz sigurnosti lijekova i savjeta za odlaganje

Pravilno skladištenje i odlaganje lijekova važno je za pomoć pojedincima, sudionicima kućanstava, a također i skrbnicima sigurnim. Svi lijekovi mogu biti štetni, inače se učinkovito pohranjuju, inače shvaćene kao što je usmjeren, ako ga uzima netočni pojedinac ili na neki drugi način sigurno odbacuju. Sigurni prostor za pohranu lijekova štiti klijente i također član obitelji od ozljede.

Godišnje, oko 60.000 djece ide u hitnu pomoć jer su uzeli lijek kad odrastanje nije gledao. Ako se ne čuvaju ispravno, lijekovi možda neće raditi ili mogu postati nesigurni. Sigurni prijedlozi za skladištenje lijekova uključuju: Pridržavanje uputa za skladištenje na bocama s lijekovima. Neki lijekovi trebaju biti u hladnjaku ili isključeni iz svjetla.

Ako niste jasni, pitajte ljekarnika kako se lijek mora pohraniti. Kupite nefrigirane lijekove u potpuno suhom, trendovskom području. Ne držite lijekove u kupaonici. Vlaga i toplina iz tuševa, kupaonice, kao i sudopere mogu oštetiti lijekove. Lijekovi možda neće raditi ili mogu biti nesigurni. Utočište za zadržavanje lijekova uključuju ormar za kuhanje, daleko od sudopera ili kuhanja ili na polici u ormaru.

Držite lijekove u ormaru s hladnjakom ili stavite lijek u posudu da zaštitite susjednu hranu. Održavajte ohlađene lijekove na dosljednoj razini temperature. Ne stavljajte lijekove u ili u blizini zamrzivača za hladnjak. Ne štedite lijekove na vratima hladnjaka jer se temperatura može transformirati kad se vrata otvore.

Kako sigurno i sigurno rukovanje lijekovima: timski pristup može vam uštedjeti vrijeme, stres i novac.

Automobili i kamion mogu se dobiti i topli. Toplina može pokrenuti lijekove da ne funkcioniraju ili postanu opasni. Spremite lijekove u početne, označene spremnike. Vidi više Nikada ne miješajte različite lijekove u istoj boci. Ako koristite kutiju s tabletama ili razne druge koordinatore lijekova, održavajte početne, označene spremnike za lijekove. Izvorna oznaka može vam pomoći ako postoje upiti o nazivu lijekova, doze, punjenja ili uputa za točno kako preuzeti ili pohraniti lijek.

Stalno stavljaju lijekove nakon svake uporabe. Ne ostavljajte lijekove na šalteru ili u torbici ili torbi za bebe, također ako će ga sigurno trebati još jednom za nekoliko sati. To je posebno vitalno ako je lijek opasna medicina ili regulirani materijal. Potrebno je riješiti lijekova kad im više nije potrebno ili kada mogu biti opasne ili ne funkcioniraju.

https://www.startus.cc/company/schweiz-li

Bacite ih brzo, jer nećete imati mogućnost davati odgovarajuću dozu. Neki lijekovi također mogu biti štetni ako su rezani ili oštećeni. Istekli su. Pogledajte datume isteka na spremnicima s lijekovima. Istekli lijekovi više ne mogu raditi, kao i lijek također može ugroziti.

Ne koristite lijekove koji su izmijenjeni boju, ruše se ili imaju potpuno novi ili negativni miris. Ne koristite lijekove za tekućine koji su zapravo postali oblačni ili omamljeni, zapravo su zadebljani ili izmijenjeni u konzistenciji ili su potapali čestice. Oni više nisu potrebni. Ne spremajte neiskorištene ili neželjene lijekove na recept za kasniju upotrebu.

Činjenice o distribuciji i skladištu lijekova otkrivene su

Prije uzimanja bilo kojeg lijeka na recept, potrebno je vidjeti kao i da je zdravstvena tvrtka otkrila kako bi se osigurala ispravna vrsta, a također je data doza lijekova. Nekoliko jednostavnih radnji može pomoći osigurati da se lijekovi odlagaju sigurno. Ako imate bilo kakvih nedoumica u vezi s tim kada ili samo kako eliminirati lijekove, pitajte svog ljekarnika.

Lijekovi za istraživačku studiju pruženi sudionicima studije pomno se broje i provjeravaju kao dio istraživačke studije. Pridržavajte se ovih radnji kako biste se riješili svih ostalih lijekova koji se sastoje od tableta, tekućine, smanjenja, mrlja, losiona, kao i inhalatora:.

Neki lijekovi trebaju posebnu isporuku jer mogu biti nesigurni (opasni) ljudima koji im daju. To je zbog činjenice da neke istraživačke studije pokazuju da pojedinci koji se brinu za pojedince koji uzimaju ove jedinstvene lijekove mogu dodatno imati promjene unutar stanica vlastitog tijela. Ove se prilagodbe mogu izbjeći pridržavanjem određenih radnji.

Rizik od prijetnji od rješavanja sitnih količina ovih štetnih lijekova je maleni, ali je odličan koncept da se idealno izbjegne izravno izlaganje. Evo evo pokazivača za stvari koje možete učiniti u kući kako biste ograničili izlaganje. Rukavice koje se ne ponovo koriste (slika 1) Nabavite ih iz vaše lokalne ljekarne ili domaće trgovine za kućnu zbirku.

Što radi upravljanje lijekovima i skladištenje u ambulantnom … Čini?

Upotreba rukavica koje se ne mogu koristiti ako dodirnete bilo koju vrstu opasnih lijekova. Nemojte koristiti rastrgane ili probijene poklopce ručne odjeće. Koristite šalice plastičnih lijekova koji se ne koriste za ponovno korištenje za pomicanje tablete iz boce s lijekovima. Izbacite sve korištene rukavice, haljine, šalice za lijekove, oralne šprice ili spremnika u dvoslojnom, izdržljivom kantu za smeće.

Obavezno održavajte ovo smeće izvan dosega kućnih ljubimaca, a također i mladih. Ako ste trudni ili pokušavate začeti, ne morate upravljati opasnim lijekovima. Ako ste glavni skrbnik, razgovarajte sa sestrom, liječnikom ili ljekarnikom o sigurnim metodama za brigu o pojedincu.

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button